Keto chleb sposobem na utrzymanie diety? Jeśli tak jak ja szukacie zamiennika tradycyjnego pieczywa to zdecydowanie powinniście spróbować keto-chlebków. Idealnie nadają się jako nośnik innych produktów w kanapkach lub jako przekąska sama w sobie. A do tego przygotowanie jest bardzo proste!
Składniki przepisu na keto chleb:
- 50g zmielonego siemia lnianego
- 50g mąki migdałowej (zmielonych migdałów)
- 5 jajek
- 150g sera koziego pokrojonego w kostkę lub starkowanego (ser jest opcjonalny)
Przygotowanie keto chlebka:
- Siemie lniane i mąkę migdałową mieszamy z jajkami (i serem w opcji serowej)
- Odstawiamy na 1-2 minuty (w tym czasie zgęstnieje)
- Łyżką formujemy placuszki na blaszce
- Piec w temperaturze 180 stopni przez 18-20 minut.
Z takiej porcji wychodzi około 8 sztuk.
Smacznego! (dzięki Iza za przepis, jest fenomenalny!)